Vakantie 2009 camping Mössler Döbriach
Na een onderbreking van ongeveer 10 jaar, hebben we in juli 2009 wederom kennis gemaakt met het schitterende Oostenrijkse plaatsje Döbriach aan de Millstattersee. Daar waar we vroeger onze keuze lieten vallen op See-camping Mössler, hebben we dit jaar gekozen voor de schwimmbad-camping. Achteraf geen verkeerde keus want ondanks het feit dat we vooraf geen reservering hadden gedaan, waren er toch nog een paar plekken vrij gedurende ongeveer 14 dagen. Onze keus viel op nummer 192. Al gelijk viel ons de gastvrijheid van deze camping op. We werden op uiterst vriendelijke wijze welkom geheten door de gastvrouw. De nog beschikbare plekken werden keurig op de plattegrond aangegeven en van commentaar voorzien. De receptie is klein evenals de minimarkt. Broodjes voor het ontbijt, de krant en de belangrijkste dagelijkse zaken zijn er verkrijgbaar. Het naastgelegen restaurant straalt gezelligheid uit. De entree van de camping ziet er verzorgd uit en oogt typisch Oostenrijks. Een aparte rijstrook voor nieuwe gasten voorkomt dat er opstoppingen ontstaan.

Het zwembad is vrij klein maar voldoende groot voor een frisse duik. In de lengterichting van de camping loopt een geasfalteerde weg. Aan beide zijden zijn weer straatjes aangelegd waar aparte groepjes van 6-10 staanplaatsen zijn aangelegd. Aan de linkerzijde van de weg ogen de staanplaatsen minder gestructureerd, maar zijn juist daardoor erg aantrekkelijk. Auto's kunnen op de plek zelf worden gestald óf in daarvoor gereserveerde plekken naast de rijbaan. Uiteraard is elke staanplaats voorzien van stroom en daarnaast van een kabelaansluiting. Verspreid over de camping komen vele watertappunten voor. De camping is voorzien van een hotspot WIFI internettoegang en gedurende het verblijf kan men voor een bepaalde termijn een internetcode kopen.

Bij aankomst krijgt iedere campinggast een sleutel uitgereikt, waarmee de hekken zijn te openen van het voetpad naar de Millstattersee. Er zijn twee sanitaire gebouwen. Tijdens ons verblijf kwam het regelmatig voor dat het water (te) koud was. Dit had te maken met een technisch defect, dat binnenkort opgelost zou worden. De sanitaire gebouwen worden regelmatig schoongemaakt en zien er daardoor ook uitstekend uit. Camping Mössler is echt zo'n camping, waarbij de gasten welkom zijn. De uitstraling is "alles kan, tenzij...". De gastvrouw beschikt over een fotografisch geheugen, want na een korte kennismaking noemt ze de gasten keurig bij naam. De avond-animatie op camping Burgstaller is meestal wel goed te horen, maar niet hinderlijk. Na 23.00 uur is het over het algemeen stil. Door de centrale ligging van Döbriach zijn er vele mogelijkheden om de omgeving per auto, fiets of wandelend te verkennen. Het weer in Oostenrijk is altijd een belangrijke factor. Bij regenachtig weer keldert de temperatuur behoorlijk, maar trekt de lucht weer open dan kan het kwik ook zo weer boven de 30 graden uitkomen. Met slechts één regenachtige dag hebben wij het bijzonder getroffen.

Foto's Camping Mössler

Foto's Millstattersee

Foto's omgeving Döbriach